Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Corn Dogs!


Υλικά:
6 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης
12 ξυλάκια
110γρ. αλεύρι ΓΟΧ
105γρ. καλαμποκάλευρο
17γρ. ζαχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
ελάχιστη μαγειρική σόδα
λίγο πιπέρι
180γρ. γάλα
1 αβγό
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση και τα περνάμε στα ξυλάκια. 


Στη συνέχεια,  σε ένα μπολ βάζουμε,  το αλεύρι,  το καλαμποκάλευρο,  τη ζάχαρη,  το αλάτι, το πιπερι, το baking και τη σόδα και ανακατεύουμε. 


Έπειτα,  σε ένα άλλο μπολ,  ανακατεύουμε το γάλα με το αβγό. 


Τώρα αναμιγνύουμε τα 2 μπολ,  έτσι ώστε να πάρουμε έναν χυλό,  ούτε πολύ ρευστό,  αλλά ούτε και πολύ σκληρό. 


Αφού έχουμε βάλει το λάδι να κάψει,  βουτάμε ένα ένα τα λουκάνικα στο μείγμα κι έπειτα στο καυτό λάδι.


Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.  Έτοιμα! 


Tips: *Μπορείτε να βάλετε τον χυλό σε ένα ψηλό ποτήρι,  κι εκεί βουτάτε τα λουκάνικα,  για να πηγαίνει παντού το μείγμα. 
*Είναι καλύτερα να τα τηγανίσετε σε μπρίκι,  για να ψηθούν ομοιόμορφα και να ξοδέψετε λιγότερο λάδι. 

Καλή επιτυχία!