Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Λυχναράκια


Υλικά:

1 κούπα λάδι
1 κούπα γιαούρτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 αβγό
1 1/2 φακελάκι μπεικιν
χυμό από μισό πορτοκάλι
περίπου 1 κιλό αλεύρι ΓΟΧ

Γέμιση:
1 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα
2 αβγά
1 κ.γ. κανέλα

1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το αβγό και ανακατεύουμε με το χέρι.  Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κούπα αλεύρι, το μπεικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 


Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάζουμε την γέμιση.  Θρυμματίζουμε το ανθότυρο ή τη  μυζήθρα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα αβγά και την κανέλα.  Ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. 


Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 4 περίπου χιλιοστών και κόβουμε κυκλικά πατάκια σε διάμετρο περίπου 10 εκ. Βάζουμε στο κέντρο την γέμιση και αφήνουμε γύρω ένα περιθώριο περίπου 1 εκ. Έπειτα "τσιμπαμε" με τα δάχτυλα την ζύμη ώστε να δημιουργηθεί το σχέδιο. 


Τα βάζουμε αραιά στο ταψί και αλείφουμε με αβγό. 


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 30 περίπου λεπτά.  Έτοιμα!


Καλή επιτυχία! 





Σημείωση: Συνταγή από το blog http://cretangastronomy.blogspot.gr/