Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Εναλλακτικά πιροσκί στον φούρνο.



Υλικά:

500γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
8γρ. μαγιά ξηρή
1 κούπα χλιαρό γάλα

Γέμιση:
4 μεγάλες πατάτες
150 γρ. Γάλα
100γρ. φέτα ή κίτρινο τυρί
αλάτι
πιπέρι

1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη,  και πλάθουμε ώστε να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί. 


Στη συνέχεια,  ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση,  καθαρίζοντας τις πατάτες.  Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Έπειτα τις λιώνουμε σε ένα μπολ.  


Μετά προσθέτουμε το γάλα,  την φέτα,  το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη,  τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού,  και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα,  για δέκα λεπτά να φουσκώνουν. 


Αφού φουσκώνουν,  τα ανοίγουμε κυκλικά. 


Προσθέτουμε τη γέμιση. 


Και κλείνουμε. 


Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ταψί,  τα αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώνουν και αλείφουμε με το αβγό.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 30 περίπου λεπτά.  Έτοιμα!


Καλή επιτυχία! 







Σημείωση: Συνταγή από το blog http://magyreuontas.blogspot.gr/