Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Λαδένια Κιμώλου


Υλικά: 

6 φλιτζάνια αλεύρι ΓΟΧ 
4κ.σ. ελαιόλαδο 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
1κ.γ. αλάτι 
1,5 φλιτζάνι περίπου νερό χλιαρό 

Γέμιση:
4 ντομάτες σφιχτές
3 κρεμμύδια 
1 φλιτζάνι ελιές 
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο 
αλάτι 
πιπέρι 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε την μαγιά,  το αλάτι και το ελαιόλαδο. 


Τρίβουμε το αλεύρι με τα δάχτυλα και σιγά σιγά προσθέτουμε νερό έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 


Λαδώνουμε καλά ένα μπολ,  τοποθετούμε μέσα την ζύμη και καλύπτουμε με μεμβράνη. 


Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.


Ετοιμάζουμε την γέμιση,  κόβοντας σε μικρά κομμάτια, τις ντομάτες και αφαιρώντας τα σπορια,  τα κρεμμύδια και τις ελιές.


Έπειτα λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου και ανοίγουμε μέσα την ζύμη με τα χέρια,  ενώ στη συνέχεια απλώνουμε πάνω την γέμιση. 


Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένοφούρνο στους 200 για περίπου 35 λεπτά. Έτοιμη! 


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το βιβλίο Αργυρώ, Η Ελλάδα μου, Η τέχνη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.