Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αλμυρά κρουασανάκια με ζύμη πατάτας.


Υλικά:

200γρ πατάτες 
100γρ αλεύρι 
3 κ.σ. παρμεζάνα 
αλάτι 
200γρ τυρί κίτρινο 

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Έπειτα αποσύρουμε και τις πολτοποιούμε. 


Αφού τις αφήσουμε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το αλεύρι,  την παρμεζάνα και το αλάτι. Πλάθουμε αρκετά ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα λεπτό φύλλο, κόβουμε σε 8 τρίγωνα και προσθέτουμε την γέμιση. Το οδό κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι ζυμης.


Τυλίγουμε τα κρουασανάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.daddy-cool.gr