Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Γρήγορα τυροπιτάκια!





Υλικά:

1 αβγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ.)
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γεμιση:

400γρ. Φέτα
1 αβγό 
δυόσμος

Για το άλειμμα:

1 αβγό
σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το γιαούρτι και το ηλιέλαιο. Όταν γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε τη μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι. 


Αφού προσθέσουμε το αλεύρι πλάθουμε με τα χέρια,  για να βγει μια ζύμη μαλακή.


Στη συνέχεια φτιάχνουμε την γέμιση,  θρυμματίζοντας την φέτα και προσθέτοντας μέσα ένα χτυπημένο αβγό, λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και πιπέρι. Έπειτα ανοίγουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια τοποθετώντας μέσα την γεμιση.


Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε τρίγωνα. 

Τοποθετούμε στο ταψί, αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200,  για 25 λεπτά. Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία!