Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Cupcakes με καρότο και γλάσο.


Υλικά:

250 γρ τριμμένα καρότα
180 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
2 αυγά
150ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. μαγειρικής σόδας
2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (γαρύφαλλο, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:
300 γρ. cream cheese
100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη,  την σόδα, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. 


Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τα αβγά να αφρατέψουν.


Έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα από το μπολ.


Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 


Ετοιμάζουμε την φόρμα για τα cupcakes και βάζουμε στις θέσεις χάρτινες θήκες. 


Γεμίζουμε κάθε θήκη με μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά. 


Στη συνέχεια αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και αφού μαλακώσει ρίχνουμε το τυρί κρέμα την άχνη και την βανίλια. 


Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.dimitrisskarmoutsos.gr