Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πιπεριές Φλωρίνης


Υλικά:

Πιπεριές Φλωρίνης
σκόρδο
ξύδι
λάδι


Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε και σκουπίζουμε με καλά τις πιπεριές. Έπειτα κόβουμε το κοτσάνι,  και τις χωρίζουμε στη μέση αφαιρώντας τα σπόρια. 


Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα ταψί όλες τις πιπεριές και τις βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο,  στο γκριλ. (Ή στην πιο υψηλή θερμοκρασία με αντιστάσεις,  εάν δεν υπάρχει γκριλ. )


Τις ψήνουμε για περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά,  μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να μαυρίζει η φλούδα. Μόλις τις βγάλουμε τις σκεπάζουμε για 10 λεπτά με μια καθαρή πετσέτα,  έτσι ώστε να ξεκολλήσει πιο εύκολα η φλούδα. 


Έπειτα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. 


Στη συνεχεια, κόβουμε μερικές σκελίδες σκόρδο και τις τοποθετούμε μαζί με τις πιπεριές σε ένα βάζο. Καλύπτουμε τις πιπεριές με ξύδι και τέλος προσθέτουμε 1 με 2 εκατοστά λαδι. Έτοιμες!


Καλή επιτυχία!