Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ψωμί του τοστ.


Υλικά:

475γρ. νερό
80γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
20γρ. ξηρή μαγιά
60γρ. λάδι
αλάτι
800γρ. αλεύρι ΓΟΧ
λάδι για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι που το προσθέτουμε σιγά σιγά στο τέλος. 


Πλάθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. 


Στη συνέχεια βάζουμε την ζύμη στη φόρμα που έχουμε λαδώσει και καλύπτουμε με μεμβράνη.


Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει ώσπου να φτάσει την μεμβράνη. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180,  για 60 λεπτά. Έτοιμο! 



Tips: *Η φόρμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10×35εκ. αλλιώς η ζύμη μπορεί να ξεχειλίσει.  Εναλλακτικά τοποθετήστε σε 2 μικρότερες φόρμες. 
          *Αφού ψηθεί αφαιρούμε την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά,  έπειτα φυλάσσεται στο ψυγείο. 

Καλή επιτυχία






Σημείωση: Συνταγή από το site http://akispetretzikis.com/