Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κουλουράκια με σουσάμι.


Υλικά:

200γρ. ελαιόλαδο
120γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκάλι
200γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασί κονιάκ
1 κ.γ. backing powder
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
600 γρ. αλεύρι
σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι,  τον χυμό πορτοκάλι,  το ξύσμα,  τη ζάχαρη και το κονιακ. Ενώ σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,  την κανέλα,  τη σόδα και το backing powder, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 


Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα στο άλλο,  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και μαλακή που να μην κολλάει. 


Πλάθουμε κουλουράκια και τα βουτάμε στο σουσάμι.  Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί,  αφήνοντας διαστήματα μεταξύ τους.


Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 25 λεπτά. Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 





Σημείωση: Συνταγή από το site http://akispetretzikis.com/