Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κρουασάν!


Υλικά:

1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 κ.γ. αλάτι
5κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι ΓΟΧ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάζουμε την μαγιά,  το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε.


Έπειτα προσθέτουμε το λάδι,  την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. 


Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι,  ώσπου να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει. 


Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα,  για να φουσκώσει. Στη συνέχεια χωρίζουμε σε 6 μέρη και φτιάχνουμε 6 μπαλάκια,  τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη και χωρίζουμε το κάθε ένα σε 8 τρίγωνα. 


Στο κάθε τρίγωνο βάζουμε μια κουταλιά πραλίνα φουντουκιού και τυλίγουμε. 


Τέλος τοποθετούμε σε ένα ταψί,  ενώ αλείφουμε με αυγό. 


Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά,  στους 180, σε προθερμασμένο φούρνο. Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 

Tips: Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε,  κίτρινο τυρί,  φέτα, ή μαρμελάδα.