Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Brioche!


Υλικά:
3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. βούτυρο (να έχει μαλακώσει πάρα πολυ)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
500γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
1κ.γ. αλάτι
190γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό για επάλειψη

Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη,  ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με την μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα.  Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη.


Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα ή μια μεμβράνη και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για μια ολόκληρη νύχτα ή τουλάχιστον 6 ώρες. Στη συνέχεια αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων και τα τοποθετούμε. Αλείφουμε καλά με το χτυπημένο αυγό, τα μικρά brioche και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25 λεπτά.  Έτοιμα!


Καλή επιτυχία! 

Tips: Για να μην κολλήσουν σίγουρα στη φόρμα,  μπορείτε να βάλετε μέσα στη μεταλλική φόρμα χάρτινες θήκες για cupcakes. 




Σημείωση: Συνταγή από το site http://akispetretzikis.com/