Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Cake pops-τρουφάκια!




Υλικά:

1/2 κιλό κέικ
2 σφηνάκια λικέρ
3-4 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
150 γραμμάρια κουβερτούρα
προαιρετικά τρούφα ή καρύδα

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε καλά το κέικ και προσθέτουμε το λικέρ,  ανακατεύοντας πολλές φορές ώστε να μουσκέψει καλά όλο το κέικ. 


Στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά,  ώστε να ενσωματωθεί παντού και να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη "ζύμη".



Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα,  ενώ λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. 


Στη συνέχεια αφού έχει παγώσει το μείγμα πλάθουμε μικρά μπαλάκια,  που τα καλύπτουμε με  σοκολάτα,  τρούφα ή καρύδα.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία!