Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Γαλατόπιτα


Υλικά:

1450ml. Γάλα
115γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30γρ. Κορν φλαουρ
230γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1/4 κ.γ. αλατι
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι

επικάλυψη:
1 αβγό
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
κανέλα άχνη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη.  


Σε ένα μπολ,  ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,  το κορν φλαουρ,  το αλάτι,  τα αβγά,  το ξύσμα και τις βανίλιες. Προσθέτουμε μια κούπα από το ζεστό γάλα στα υλικά και ανακατεύουμε.  Έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα στη  κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 


Αφού πήξει,  κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά,  ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.  Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 33*23 περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ένα αβγό με το νερό και τη ζάχαρη και καλύπτουμε καλά όλο το μείγμα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.  Έτοιμο! 


Καλή επιτυχία! 







Σημείωση: Η συνταγή είναι από το site www.funkycook.gr