Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Λαδοκούλουρα


Υλικά:

2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
3 ποτήρια ελαιόλαδο
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα διαλυμένη σε χυμό λεμονιού
1 φακελάκι μπεικιν
2 κιλά αλεύρι ΓΟΧ


 Εκτέλεση:

Αρχικά σε ένα τηγάνι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε. 


Στη συνέχεια σε , μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, ώσπου να έχουμε μια ζύμη αρκετά μαλακή που δεν κολλάει. 


Πλάθουμε μπαστουνάκια,  ή χρησιμοποιούμε μηχανή για κουλουράκια, και βάζουμε στο ταψί.  Ψήνουμε σε προθέρμανση ένα φούρνο στους 180, για 30 περίπου λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία!