Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κουρού.


Υλικά:

Για το φυλλο:
500γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Για την γέμιση:
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
400γρ. φέτα
300γρ. κίτρινο τυρί
1 αβγό

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Στην συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.



Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε την φέτα,  προσθέτουμε το κίτρινο τυρί,  πιπέρι, το αβγό και ανακατεύουμε.



Στη συνέχεια αναμιγνύουμε τα τυριά με το μείγμα από γάλα και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη,  βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι το λάδι και το γιαούρτι.


Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει. 


Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.  Ανοίγουμε με τον πλαστή το ένα φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί περίπου 20εκ.  επί 30εκ. και από πάνω στρώνουμε το μείγμα με τα τυριά. 


Έπειτα ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, καλύπτουμε την πίτα και ρίχνουμε σουσάμι. 


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,  στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά,  μέχρι να ροδίσει.  Έτοιμο! 

Καλή επιτυχία!