Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Διαφορετική πίτσα!


Υλικά:

600γρ. περίπου αλεύρι ΓΟΧ
250ml. Χλιαρό γάλα
60γρ. λάδι
10γρ. ζάχαρη
10γρ. αλάτι
2 αβγά
15γρ. μαγιά

Γέμιση:

Ντομάτα
λάδι
μπέικον
τυρί
ελιές
μανιτάρια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πρώτα το γάλα  με την μαγιά και την ζάχαρη.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1 αβγό και τα λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.  Και πλάθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει. 


Στη συνέχεια σκεπάζουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, να φουσκώσει. Έπειτα προετοιμάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας ψιλοκόβοντας τα υλικά. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 40 περίπου μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε το καθένα απ αυτά με τον πλάστη.  Έπειτα το αλείφουμε με ντομάτα και λάδι (όχι πολυ) και βάζουμε την γέμιση. 


Αφού βάλουμε την γέμιση,  διπλώνουμε στη μέση, πιέζοντας ώστε η γέμιση να φτάσει ως την άκρη.


Ενώνουμε τις 2 άκρες και κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης.  Στη συνέχεια τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. 


Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει. 


Αφού φουσκώσει,  αλείφουμε με το αβγό και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά.  Έτοιμο! 


Καλή επιτυχία!